Портал в режимі тестування та наповнення
Жителька Одеського району втягнула неповнолітнього співмістянина у наркозлочинну діяльність: поліцейські відправили на лаву підсудних обох правопорушників
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 11:30

У фігурантів вилучили психотропні речовини та наркотичні засоби, які вони зберігали для себе та збуту. Зловмисникам загрожує до 12-ти років ув'язнення.

Нагадаємо: під час патрулювання міста Чорноморськ у комендантську годину працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили 17-річного місцевого жителя. В ході спілкування з молодиком, його поведінка викликала підозру. Поліцейські провели поверхневий огляд речей юнака і виявили в сумці заборонені в обігу речовини.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила більше пів сотні пакуночків з особливо небезпечними психотропними речовинами та наркотичними засобами – PVP, МДМА й канабіс, а також липкі стрічки, ваги, гирі, порожні зіп-пакетики.

За місцем мешкання молодика провели невідкладний обшук, в ході якого було вилучено аналогічні психотропи та наркотики, електронні ваги й мобільний телефон з інформацією, що мав інтерес для слідства.

Поліцейські зʼясували, що заборонені в обігу речовини придбала 19-річна знайома хлопця і передала йому. З дівчиною останній познайомився в компанії друзів, і вона запропонувала йому спільну «роботу», яка полягала у збуті наркотиків та психотропів. Зловмисниця забезпечувала неповнолітнього спільника «товаром», а він фасував його і мав збувати шляхом «закладок».

Хлопця затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України, а дівчину встановили вранці того ж дня. За її місцем мешкання провели санкціонований обшук, під час якого вилучили психотропну речовину PVP, яку вона залишила для власного вживання.

Усі вилучені речовини поліцейські скерували на експертизу і підтвердили їх походження та вагу, що склала майже 200 грамів.

На час слідства суд обрав юнакові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а дівчині – тримання під вартою з правом внесення застави, яким вона скористалась.

Як повідомила заступник начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Ірина Яблонська, зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Залежно від скоєного кожним правопорушником, мова йде про незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно. А дівчині, окрім цього, ще й за ч. 1 ст. 304 ККУ (втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність) та ч. 1 ст. 309 ККУ (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин без мети збуту). 

Слідство завершено і обвинувальні акти скеровано до суду. За скоєне правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux