Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили двох жителів Одеського району в оборудках з наркотичними засобами
Опубліковано 04 червня 2024 року о 12:10

У 17-річного хлопця та 19-річної дівчини правоохоронці вилучили низку наркотиків, які вони збиралися продавати. Правопорушникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. За скоєне їм обом загрожує позбавлення волі.

Під час патрулювання міста Чорноморськ у комендантську годину працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили 17-річного місцевого жителя. В ході спілкування з молодиком його поведінка викликала у правоохоронців підозру. Поліцейські провели поверхневий огляд речей юнака і виявили в сумці наркотичні речовини.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила липкі стрічки, ваги, гирі, порожні зіп-пакетики та більше пів сотні пакуночків з пігулками і різними кристалічними речовинами. Вміст двох із них перевірили за допомогою експрес-тесту, що підтвердив їх належність до наркотичних засобів.

За місцем мешкання молодика провели невідкладний обшук, в ході якого було виявлено ще низку пакуночків з кристалічними речовинами, речовиною рослинного походження та пігулками, а також електронні ваги, мобільний телефон та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Поліцейські зʼясували: речовини придбала 19-річна знайома хлопця, до якої він мав їх доставити, аби в подальшому разом розфасувати, підготувати до продажу і збувати.

Молодика затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України, а дівчину встановили і затримали вранці того ж дня. За її місцем мешкання провели санкціонований обшук і також виявили один пакетик з кристалічною речовиною. 

Усі вилучені речовини поліцейські скерували на експертизу для встановлення походження та ваги.

«За наявності достатніх доказів під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури ми повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. За цей злочин їм загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. За нашим клопотанням неповнолітньому суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а дівчині – тримання під вартою. Далі ми встановлюватимемо канал постачання наркотичних засобів та інших осіб, причетних до наркотрафіку», - прокоментував т.в.о. начальника відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 Андрій Коротченко.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux