Портал в режимі тестування та наповнення
Зберігали вдома зброю та наркотики: одеські поліцейські викрили у незаконній діяльності двох чоловіків
Опубліковано 08 листопада 2023 року о 11:00

У  ділків вилучили протитанкову гранату та чотири пістолети з набоями, а також майже 10 кг канабісу. Обом загрожує позбавлення волі.

Поліцейські проводять системні заходи з протидії нелегальному обігу зброї та наркозлочинам. За їх результатами оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області встановили двох мешканців області, які зберігали зброю та наркотики. 

В одного з них – одесита, раніше засудженого за крадіжку та незаконне зберігання зброї і наркотиків,  поліцейські виявили вдома ручну протитанкову гранату, чотири пістолети та десять набоїв. У домоволодінні другого фігуранта - жителя Одеського району - вилучили 22 куща конопель та близько 10 кг канабісу. Вилучене направлено на експертизу.

«Одеситу вже повідомили про підозру за фактом зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу», -  зазначив начальник відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський. 

Також він додав, що правова кваліфікація діям другого фігуранта буде надана за результатами експертизи. Наразі ж за фактом виявлення наркотичних засобів слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, у великих розмірах) Кримінального кодексу України. 

У ході подальшого слідства правоохоронці встановлюватимуть канал потрапляння вилучених речовин та предметів до фігурантів та мету зберігання. 

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України) передбачена відповідальності у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту ( ч. 2 ст. 309 ККУ) може загрожувати до трьох років ув’язнення. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux