Портал в режимі тестування та наповнення
«Дільничний – одна із важливих та відповідальних професій», - старший лейтенант поліції Одещини Іван Малюта про вибір свого фаху
Опубліковано 08 листопада 2023 року о 10:30

Іван 14 років працює в правоохоронних органах. Наразі він обслуговує Раухівську селищну громаду та Заводівський старостинський округ на Березівщині. І дорослі, і діти добре знають свого дільничного та відгукуються про нього як про людину, що завжди допоможе.

– З дитинства я вирішив допомагати людям, вступив до Первомайського політехнічного коледжу на факультет правознавства, який успішно закінчив, а у внутрішніх військах Збройних Силах України (теперішній Національній Гвардії) на практиці вивчив роботу правоохоронців. Відтоді моя заповітна мрія стала ще сильнішою, і після служби в армії я вступив до лав правоохоронців, - розповів поліцейський.

У правоохоронних органах Іван Малюта працював у патрульній службі, карному розшуку, підрозділі превентивної діяльності. Каже: професія дільничного, на його погляд, одна із найважливіших. Останні чотири роки він опікується жителями Раухівської селищної громади та Заводівського старостинського округу у Березівському районі Одещини з населенням понад сім тисяч громадян.

На території обслуговування дільничного знають усі, і звертаються до нього не лише у разі виникнення безпекових питань, а й просто, щоб поспілкуватися. Поліцейський виявляє правопорушників, наглядає за сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, проводить профілактичні бесіди з усіма верствами населення, доводячи їм актуальну інформацію про зміни у законодавстві, звертає увагу на шахрайські схеми, які під час війни почастішали, та дає поради, як не потрапити на «гачок» злочинців. Про свого дільничного громадяни відгукуються, як про чемну, комунікабельну, добросердечну людину, професіонала своєї справи, який ставиться до чужих проблем, як до власних. 

Під час повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Іван Малюта записався до зведеного загону ГУНП в Одеській області і поїхав виконувати поліцейські функції на деокупованих територіях Херсонщини. Патрулював вулиці та забезпечував громадський порядок, брав участь у стабілізаційних та контрдиверсійних заходах, ніс службу на блокпостах.

– У Херсонській області ми постійно взаємодіяли з місцевими мешканцями, які, попри обстріли, не залишили свої домівки. І я був вражений цими людьми, їхньою силою та стійкістю. Навколо все зруйноване, а вони прибирають, лагодять, відновлюють», - згадує правоохоронець відрядження.

Каже: після повернення додому важко швидко адаптуватися, психологічно відновитися, але знову планує їхати у наступну ротацію, де люди потребують допомоги і завжди чекають.


Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux