Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських обвинувальний вирок суду отримав житель Березівщини за незаконну порубку дерев
Опубліковано 04 червня 2024 року о 14:00

П’ять років позбавлення волі з іспитовим строком три роки – таке покарання призначив суд правопорушнику.

44-річного чоловіка чотири рази заставали за незаконним промислом.

Уперше його викрили в жовтні 2021 року в лісопосадці Розквітівської ОТГ, коли він, спилявши 142 клени та ясени, їхав додому на автівці із завантаженим деревиною причепом.

Поки тривало досудове розслідування, розпочате за даним фактом, через місяць, протягом двох днів поспіль поліцейські викривали фігуранта в лісопосадці в Раухівській ОТГ, де він загалом спиляв 88 акацій та ясенів. А в четверте чоловіка викрили у вересні 2022 року в лісопосадці поряд з селом Шевченкове, де він спиляв 22 клени.

Кожного разу поліцейські у якості речових доказів вилучали у правопорушника автомобілі з причепами, пили, незаконно зрубану деревину, яку передавали на зберігання у Березівське лісництво.

Правопорушник зізнався, що дерева планував продавати. Загалом, за висновками експертів, він завдав громаді понад 400 тисяч гривень збитків.

Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення за ч.ч. 1 та 4 ст. 246 Кримінального кодексу України, а саме у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях та перевезенні незаконно зрубаних дерев, що спричинило істотну шкоду та тяжкі наслідки.

Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду, який, дослідивши отримані докази, визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Протягом цього терміну засуджений повинен погоджувати виїзд за межі України з уповноваженим органом з питань пробації; повідомляти його про зміну місця проживання, роботи або навчання; періодично з`являтися для реєстрації. Порушення вказаних вимог та закону впродовж іспитового терміну може обернутися для засудженого реальним ув’язненням.

Також суд визначив долю речових доказів – чотири автомобілі, чотири причепи, три бензопили та зруби дерев конфісковано в дохід держави.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux