Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відправили на лаву підсудних 30-річного жителя Одеського району за систематичне психологічне насильство над дружиною
Опубліковано 15 серпня 2024 року о 10:20

Чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за образи та приниження жінки. Тепер за свої вчинки йому доведеться понести кримінальну відповідальність.

Протягом декількох місяців 27-річна жителька одного з сіл Фонтанської територіальної громади тричі зверталась до поліцейських з повідомленням, що чоловік зловживає спиртними напоями, стає агресивним, вчиняє побутові конфлікти, ображає та принижує її.

Поліцейські складали відносно кривдника протоколи за вчинення домашнього насильства за частинами 1 і 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виписували термінові заборонні приписи, якими забороняли у будь-який спосіб контактувати з постраждалою. За рішенням суду, чоловік сплатив штрафи, його поставили на профілактичний облік за категорією «кривдник» та закликали не вчиняти більше домашнього насильства, адже у такому разі йому загрожувала кримінальна відповідальність. 

Втім, належних висновків не було зроблено. Після чергового звернення жінки до поліції, до справи долучилися слідчі, які розпочали провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України. Проведена в ході слідства судово-психологічна експертиза підтвердила, що ситуація, яка склалася в сім’ї, призвела до психологічних страждань, погіршення життя потерпілої, втрати нею повноцінного сну та відпочинку, перебування у постійному стресі.

«За наявності достатніх доказів ми висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо подружжя, з якою винний перебував у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує від 150 до 240 годин громадських робіт або до п’яти років пробаційного нагляду, або до п’яти років обмеження волі, або до двох років позбавлення волі. Слідство завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду», - повідомив начальник слідчого відділу відділення поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 2 Іван Колесніков.

Жінка з чоловіком розлучилася і нині він живе окремо.

Одеське районне управління поліції № 2


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux