Портал в режимі тестування та наповнення
2,5 тисячі доларів за арсенал небезпечних предметів: одеські поліцейські відправили на лаву підсудних місцевого чоловіка за незаконні оборудки з боєприпасами та вибухівкою
Опубліковано 15 серпня 2024 року о 10:45

33-річний фігурант торгував гранатами, запалами, тротилом, електродетонаторами та набоями. Поліцейські затримали зловмисника «на гарячому». За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Встановили та задокументували правопорушника слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Наприкінці червня зловмисник зустрівся у Хаджибейському районі з малознайомим одеситом, якому незаконно збув за 2,5 тисячі доларів вісімнадцять набоїв до нарізної мисливської вогнепальної зброї та снайперських гвинтівок, сім тротилових шашок загальною вагою 1400 грамів, два електродетонатори, дві ручні осколкові гранати різної модифікації, чотири запали та запалювальну трубку. 

Слідчі територіального підрозділу поліції разом з працівниками управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з незаконного обігу вказані небезпечні предмети. За висновками експертів, вони відносяться до категорії бойових припасів та вибухових речовин. Крім цього, поліцейські вилучили у фігуранта гроші, отримані ним за незаконну оборудку, та долучили їх до справи у якості речового доказу.

Правопорушника слідчі затримали в процесуальному порядку, в подальшому за їхнім клопотанням суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«На підставі зібраних доказів ми висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – у придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Обвинувальний акт скерований до суду», - повідомила слідча у справі Карина Федоряєва.

Зауважимо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.


Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux