Портал в режимі тестування та наповнення
Подільські поліцейські викрили у незаконних оборудках з наркотиками 32-річного жителя Роздільнянського району
Опубліковано 22 вересня 2023 року о 17:10

У правопорушника вилучили метадон та канабіс. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 ККУ. Також відносно нього склали протокол за ч. 1 ст. 44 КУпАП. Зловмисника помістили під варту.

Викрили роздільнянця на блокпосту у селищі Окни. При перевірці його транспортного засобу поліцейські виявили десять згортків із кристалічною речовиною білого кольору та один згорток з речовиною рослинного походження зеленого кольору, зовні схожою на канабіс.

Слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, яка прибула на місце події, за допомогою експрес-тесту підтвердила наркотичний вміст виявлених речовин. Їх правоохоронці направили на експертні дослідження, а транспортний засіб помістили на арештмайданчик.

За висновком проведеної в рамках розпочатого кримінального провадження судової експертизи, у згортках знаходився метадон загальною вагою 10,4 грама, який, як встановили слідчі, чоловік зберігав при собі з метою збуту, та трохи більше 4 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, обіг якого заборонено, що знадобився йому для особистих потреб. 

«Це не перший злочин чоловіка. Зараз у Роздільнянському районному суді знаходиться обвинувальний акт відносно нього у незаконному поводженні зі зброєю та збуті наркотичних засобів. Нині за наявності достатніх доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні наркотичних засобів з метою збуту у великих розмірах. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. За клопотанням слідчих, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. Також за незаконне придбання, зберігання та перевезення канабісу без мети збуту в невеликих розмірах відносно правопорушника склали протокол за ч. 1 ст. 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Цей проступок тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 гривень) або громадські роботи на строк від двадцяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб», - повідомив начальник відділу поліцейської діяльності № 2 Подільського районного управління поліції Сергій Чепіль.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux