Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині ще чотири класи безпеки відчинили свої двері для дітей
Опубліковано 22 вересня 2023 року о 17:30

Всеукраїнський проєкт реалізували в одному закладі освіти у Київському районі міста Одеси та у трьох закладах освіти в Любашівській територіальній громаді Подільського району.

У спеціалізованих кабінетах є тематичні наочні матеріали – стенди, постери, буклети, листівки, плакати. Крім цього, вони оснащені теле-, відео-, аудіоапаратурою, а також вогнегасниками, протигазами, муляжами вибухонебезпечних предметів та іншим інвентарем, що сприятиме успішному засвоєнню дітьми нових знань. А для найменших учнів підготовлені тематичні настільні ігри, конструктори, розмальовки.

Перший урок в Одесі з дітьми провела старша інспекторка сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Олена Прокопишена, а в Любашівській громаді – ювенальна поліцейська Алла Ігнатовська. На деяких заходах також були присутні представники Товариства Червоного Хреста та рятувальники.

Вони привітали учнів із новим навчальним роком та нагадали їм про важливість дотримання дисципліни під час перебування у школі та поза її межами, закликали бути толерантними, не ображати товаришів і добре вчитися.

Поліцейські особливу увагу звернули на правопорушення серед неповнолітніх та відповідальність за їх вчинення, яка настає з 16-ти років, а у деяких випадках навіть з 14-ти. Також школярам нагадали про згубний вплив на організм алкоголю, тютюну та наркотиків.

Крім того, під час лекції діти дізналися про заходи мінної та пожежної безпеки. Правоохоронці закликали учнів не торкатися підозрілих предметів, адже вони можуть бути вибухонебезпечними, а повідомляти про них дорослим.

Повторили школярі й правила дорожнього руху, зокрема їм нагадали про світловідбиваючі елементи, якими треба користуватися у темний час доби. 

Усі мали змогу перевтілитися у поліцейських, рятувальників чи лікарів.

«В умовах сьогодення кожен повинен знати, як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, як надавати першу медичну допомогу собі та оточенню, що робити під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. У «Класах безпеки» підвищувати рівень знань у цьому напрямку дітям набагато цікавіше, а нам зручніше», - підсумували правоохоронці.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозділів поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux