Портал в режимі тестування та наповнення
Наркопритон, психотропи та наркотики – короткий шлях на лаву підсудних: в Одесі поліцейські викрили двох чоловіків у злочинній діяльності
Опубліковано 15 грудня 2023 року о 12:20

Правопорушники вже потрапляли у поле зору правоохоронців. Один був судимий за спричинення тілесних ушкоджень, хуліганство та незаконні оборудки з наркотичними засобами і цьогоріч звільнився з місць позбавлення волі. Другий займався протиправною діяльністю під час відбування іспитового строку за наркозлочин, який скоїв декілька місяців тому. Обом їм загрожує ув’язнення.

Поліцейські встановили, що житель Пересипського району влаштував у власній квартирі наркопритон. Чоловік надавав оселю співмістянам для незаконного вживання наркотичних засобів. Слідчі провели санкціонований обшук за місцем мешкання одесита, звідки вилучили пристрої для куріння із залишками екстракту канабісу та два поліетиленових пакетики з PVP та канабісом, що підтвердили згодом експертними висновками. Зі слів власника квартири, заборонені речовини він нібито знайшов на одній із вулиць міста та зберігав для власного вживання.

Ще одного жителя Одеси поліцейські зупинили на вулиці Будівельній у Хаджибейському районі міста. В період іспитового строку за наркозлочин чоловік незаконно придбав та почав зберігати при собі згорток з психотропною речовиною РVP. Речовий доказ слідчі вилучили та скерували на експертизу, яка підтвердила його походження. Чоловік пояснив, що заборонену в обігу речовину нібито знайшов і планував вжити.

Слідчі відділень поліції № 2 та № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Суворовської та Малиновської окружних прокуратур міста Одеси повідомили фігурантам про підозру. Першому містянину – у наданні приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів, а також у незаконному придбанні та зберіганні наркотичного засобу та психотропної речовини без мети збуту. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 317 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. За їх скоєння правопорушнику загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Другому чоловіку повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовини без мети збуту, вчиненому протягом року після засудження за аналогічне правопорушення. Відповідно до санкції ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України, йому загрожує штраф від 34 до 85 тис. гривень або позбавлення волі на строк до трьох років. 

Слідчі дії тривають.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux