Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили трьох місцевих чоловіків, які задля власного збагачення вдалися до крадіжок
Опубліковано 15 грудня 2023 року о 13:00

Один громадянин залишив без ювелірних прикрас одеситку, завдавши їй матеріального збитку на суму близько 60 тисяч гривень. А двоє інших, розраховуючись знайденою на вулиці банківською карткою, витратили майже 360 тисяч гривень співмістянина. Слідчі повідомили правопорушникам про підозру. 

Перший фігурант обікрав свою знайому, яка на кілька днів прихистила його у своїй оселі. Скориставшись відсутністю жінки, зловмисник потайки забрав дві пари золотих сережок,  перстень та ланцюжок з кулоном і втік з квартири. Виявивши відсутність майна вартістю майже 60 тис. грн, потерпіла звернулася до правоохоронців, і наступного дня вони викрили правопорушника й вилучили у нього викрадений ланцюжок. Інші прикраси він встиг продати. Поліцейські встановили місце збуту речей і нині вживають заходів щодо повернення їх власниці.

Наступний правопорушник знайшов на проспекті Небесної сотні чужу банківську картку з безконтактною технологією проведення платежів. Замість того, щоб віднести її до фінансової установи чи поліції, чоловік показав знахідку приятелю. Товариші пішли по магазинах і придбали телефони, приставки, павербанки, телевізор та ювелірні вироби, розраховуючись чужими грошима. Побутову техніку чоловіки розділили між собою, а прикраси віднесли до ломбарду та поклали виручку до своїх кишень. Протягом двох днів правопорушники витратили 358 тисяч гривень, що належали потерпілому одеситу. За тиждень поліцейські встановили правопорушників та вилучили у них придбану техніку і кілька тисяч гривень.

Слідчі Одеського районного управління поліції № 1 повідомили усім трьом фігурантам про підозру, залежно від скоєного, у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема за попередньою змовою групою осіб. А містянину, який підібрав чужу банківську картку, – ще й у привласненні офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачене санкціями даних статей, – до восьми років позбавлення волі.

Триває слідство.

Одеське районне управління поліції №1



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux