Портал в режимі тестування та наповнення
Неправдиве повідомлення про замінування – «жарт», який дорого коштує всім причетним
Опубліковано 26 січня 2022 року о 09:05

Поліцейські не вперше стикаються з ситуацією, коли неповнолітні свідомо надають хибну інформацію про загрозу вибуху у навчальних закладах чи громадських місцях. Хтось бажає розважитись, хтось не готовий до уроків чи хоче їх «прогуляти», а комусь було цікаво подивитися на роботу спецслужб.

Всі ці випадки об’єднує те, що діти не розуміють наслідків своїх легковажних дій. От і сьогодні 17-річний учень одинадцятого класу однієї зі шкіл Одещини повідомив поліцейським про замінування навчального закладу та кинув трубку.

Правоохоронці викрили «жарт» хлопця за лічені хвилини. Сам він пояснив – хотів розважитись на перерві та перевірити, як відреагують спецслужби.

«Я скоїв не дуже гарний вчинок, коли подзвонив у поліцію з хибним повідомленням. Я навіть не сказав назву навчального закладу і відразу кинув слухавку. Вважав, що поліція не стане перевіряти таке повідомлення, але помилився. Хочу звернутися до своїх однолітків, до тих хто старший або молодший за мене – не повторюйте моїх дій. Я не думав, що роблю, і мені соромно», - тепер розуміє підліток.

Хлопцеві роз’яснили, що така поведінка неприпустима. На перевірку повідомлень, навіть сумнівних, завжди залучаються фахівці, яких в цей час чекають люди, що потребують реальної допомоги. Крім того, це стрес як для тих, хто мусить евакуюватися з «замінованої» будівлі, так і для їхніх близьких. Зокрема – батьків молодшокласників, які вимушені кидати усі справи та забирати своїх дітей додому, щоб ті не мерзли біля школи, поки тривають перевірки.

«Це перший раз, коли юнак потрапляє у поле зору поліцейських. За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єкта власності правоохоронці розпочали провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України. Мобільний телефон, з якого хлопець телефонував, вилучили», - повідомила старша слідча СВ Одеського районного управління поліції № 2 Лілія Марченко.

Довідково: якщо дитина ще не досягла віку кримінальної відповідальності за цей вид злочину, до відповідальності будуть притягнуті її батьки.

Відділ комунікації поліції Одеської області
(за матеріалами Одеського районного управління поліції № 2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux