Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські встановили підлітка, який пожартував про замінування крамниці
Опубліковано 11 січня 2022 року о 09:55

Хлопець учора після уроків подзвонив на спецлінію «102» і цілком серйозно повідомив про те, що в одному з магазинів у торговому центрі міста Южне закладено вибухівку.

За вказаною адресою вмить прибули слідчо-оперативна група, рятувальники та медики. Було евакуйовано до пів сотні відвідувачів та персоналу закладу. Обстеживши будівлю, вибухових пристроїв, які б загрожували життю та здоров’ю громадян, спеціалісти не виявили.

За годину правоохоронці з’ясували: недоречний фарс був влаштований 12-річним шестикласником заради того, аби подивитися, як з’їжджатимуться і що робитимуть спецслужби. Про витівку хлопця поліцейські повідомили його матері. Жінка була приголомшена поведінкою сина, адже ніколи не мала з ним клопоту.

«За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єкта власності поліцейські розпочали провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування було вилучено мобільний, з якого телефонував підліток, - розповів т.в.о. начальника сектору поліцейської діяльності № 2 Одеського районного управління поліції № 2 Олександр Біланчук. - Оскільки малолітній не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей вид злочину, поліцейські звертатимуться до суду з клопотанням про вжиття відносно нього примусових заходів виховного характеру. Крім того, мати хлопця буде притягнута до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків».

Правоохоронці вкотре наголошують: не жартуйте з подібними речами, адже для перевірки повідомлень про замінування завжди залучаються значні людські та технічні ресурси й сили, і поки ними витрачається час на спростування чийогось недоречного жарту, хтось може потребувати реальної допомоги екстрених служб. Зауважимо також, що за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, законом передбачена відповідальність від двох до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за інформацією сектору поліцейської діяльності № 2

Одеського районного управління поліції № 2)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux