Портал в режимі тестування та наповнення
Жителька Болградського району запропонувала поліцейському хабар, щоб відкупитись від майнових злочинів: правопорушниці загрожує позбавлення волі
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 11:15

За 37,4 тисяч гривень жінка вимагала від керівника слідчого відділу закриття кримінального провадження, розпочатого щодо неї за фактами крадіжки та замаху на крадіжку. Зловмисницю затримали в процесуальному порядку.

Зазначимо, що жителька одного із сіл Криничненської сільської громади у грудні минулого року була викрита у скоєнні крадіжки. За кілька днів жінка спробувала повторити те саме вдруге, але також була викрита.

Розпочавши кримінальне провадження та зібравши докази протиправних дій громадянки, слідчі повідомили їй про підозру за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій  в умовах воєнного стану, та закінченому замаху на крадіжку, вчинену повторно в умовах воєнного стану. За цей злочин чинним законодавством передбачене покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Щоб не бути притягнутою до відповідальності та уникнути покарання підозрювана спробувала вирішити питання щодо закриття провадження і запропонувала керівнику слідчого відділу територіального підрозділу поліції гроші. Але поліцейський повідомив про запропоновану йому неправомірну вигоду керівництву, і були вжиті заходи щодо документування протиправних дій громадянки.

Працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області затримали її «на гарячому» безпосередньо після передачі поліцейському неправомірної вигоди у сумі 37,4 тисяч гривень. 

Кошти правоохоронці вилучили, а правопорушницю затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

За даним фактом слідчі обласної поліції розпочали провадження за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України та повідомили фігурантці про підозру. За цей злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux