Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру двом жителям Одещини за систематичне вчинення домашнього насильства
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 11:45

Один правопорушник ображав стареньку матір, а  другий – дружину. Обом загрожує до двох років позбавлення волі. 

Житель Ізмаїльського району після звільнення з місць позбавлення волі за умисне вбивство та незаконне зберігання наркотичних засобів почав влаштовувати своїй матері скандали, лаятися та погрожувати їй фізичною розправою через те, що вона висловлювала своє невдоволення його аморальним способом життя.

А от житель Роздільнянського району на ґрунті ревнощів сварився зі своєю дружиною, нецензурно виражався у її бік, погрожував побиттям, влаштовував у помешканні погроми.

Деякий час жінки терпіли знущання кривдників, а згодом звернулися по допомогу до поліції.

Відносно обох правопорушників поліцейські територіальних підрозділів поліції складали протоколи за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд призначав їм покарання у вигляді штрафу та громадських робіт. Втім чоловіки не стали на шлях виправлення, а продовжили протиправні дії відносно рідних.

Відтак, після чергового звернення потерпілих до поліції, оскільки домашнє насильство стало систематичним слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів фігурантам повідомили про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо матері та дружини, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Згідно з чинним законодавством, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. Досудове розслідування щодо жителя Ізмаїльського району завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Слідство відносно мешканця Роздільнянщини ще триває. 

Правоохоронці закликають громадян не терпіти домашніх кривдників. Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій «гарячій лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547 та 116-123. Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами Ізмаїльського та Роздільнянського РВП)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux