Портал в режимі тестування та наповнення
Жителя Болграда поліцейські викрили вдруге за рік п’яним за кермом не зареєстрованого мопеда і без водійського посвідчення
Опубліковано 27 липня 2023 року о 13:35

Напередодні чоловік ще вдався до дрібного хуліганства. Загалом відносно нього правоохоронці склали адміністративні матеріали за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розглянувши їх, суд постановив покарати правопорушника штрафом розміром більше 40 тисяч гривень.

Патрулюючи вулицями Болграда, близько 11 години дня наряд сектору реагування патрульної поліції виявив і зупинив 39-річного керманича мопеда. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, але від проходження освідування відмовився.

При перевірці документів водія правоохоронці з’ясували, що у нього немає водійського посвідчення, а транспорт не зареєстрований. Крім того, чоловіка в цьому році вже притягували до відповідальності за аналогічні правопорушення. Тоді, сума штрафних санкцій для нього склала 20400 гривень. 

Відтак відносно керманича поліцейські склали протоколи за ч. 2 ст. 130 (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння повторно протягом року), ч. 5 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, повторно протягом року) та ч. 7 ст. 121 (керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим в Україні в установленому порядку, повторно протягом року) КУпАП.

Ці адміністративні матеріали були скеровані до суду одночасно зі ще одним, який болградські поліцейські склали відносно чоловіка напередодні за статтею 173 (дрібне хуліганство) КУпАП. Правопорушник, перебуваючи на одному з проспектів у місті, висловлювався нецензурною лайкою в бік перехожих.

Розглянувши адміністративні матеріали, суд об’єднав їх в одне провадження, визнав чоловіка винним у вчиненні усіх чотирьох правопорушень та виніс постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності та накладання штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 40800 гривень, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Поліцейські вкотре нагадують водіям про необхідність дотримання ПДР і закликають бути свідомими, не наражати себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку. У стані алкогольного сп’яніння швидкість реакції та увага знижуються, унаслідок чого висока ймовірність здійснення дорожньо-транспортної пригоди.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux