Портал в режимі тестування та наповнення
Іван Жук: «Продовжуємо посилювати безпеку у школах Одещини, впроваджуючи спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі»
Опубліковано 27 липня 2023 року о 15:30

Наразі маємо вже дев’ять таких фахівців, які охоплюють тридцять три заклади освіти. Ще два спеціаліста після проходження курсів підвищення кваліфікації будуть здійснювати свою діяльність у семи закладах освіти.

На цьому начальник ГУНП в Одеській області наголосив сьогодні, 27 липня, під час підписання меморандумів про співпрацю та партнерство з представниками Зеленогірської та Саратської ОТГ, рятувальниками та освітянами.

На заході були присутні т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Денис Платонов, директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак, голова Зеленогірської селищної ради Володимир Калкатін та голова Саратської селищної ради Вікторія Райчева.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року під час форуму «Україна 30. Безпечна громада» Міністерством внутрішніх справ України був започаткований масштабний і багатокомпонентний проєкт «Безпечне дитинство», який має на меті протистояти загрозам, що постають перед дітьми в сім'ї, на вулиці, в інтернет-просторі та школі. Ключ до покращення тенденцій у цій сфері полягає в кооперації та злагодженій роботі різних інституцій. З цією метою в рамках проєкту «Безпечне дитинство» виділили декілька компонентів, один із яких – «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» або «Вихователь безпеки».

Цей пілот набув своєї актуальності та реалізувався у 2022 році Міністерством внутрішніх справ у співпраці з Міністерством освіти, Міністерством розвитку громад та територій, освітнім омбудсменом, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та власне громадами під час дії на території України правового режиму воєнного стану.

– Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі або вихователь безпеки – це цивільна особа, основним завданням якої, після проходження відповідного навчання, є виявлення і припинення правопорушень у межах навчального закладу, участь у превентивних заходах і внесення пропозицій щодо посилення безпечного освітнього середовища. Проєкт передбачає удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування задля створення для дітей вільного від булінгу, наркотиків і насильства середовища, - сказав на заході очільник поліції Одещини Іван Жук. 

Також полковник поліції зауважив, що впродовж дії пілотного проєкту в Одеській області були підписані меморандуми з вісьмома територіальними громадами –  Савранською, Окнянською, Подільською, Куяльницькою, Вигодянською, Нерубайською, Великодолинською та Доброславською. Діючих спеціалістів із безпеки в освітньому середовищі нині дев’ять, і вони вже працюють в тридцяти трьох закладах освіти. З підписанням меморандумів із Зеленогірською та Саратською ОТГ ще сім закладів освіти невдовзі будуть забезпечені двома спеціалістами із безпеки в освітньому середовищі, відразу після проходження ними курсів підвищення кваліфікації.

– Наше ключове завдання – забезпечити кожен заклад освіти у комплексі «класами безпеки» і такими фахівцями, які будуть навчати дітей правилам безпеки життєдіяльності, дбати про їхню безпеку, тісно співпрацюючи  з усіма профільними службами, - додав директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Усі присутні подякували один одному за співпрацю і наголосили на готовності плідно працювати далі для забезпечення безпеки дітей, громад, регіону.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux