Портал в режимі тестування та наповнення
Заробляли мільйони щомісяця: правоохоронці Одещини припинили діяльність наркоділків, які організували виготовлення та збут психотропів в особливо великих розмірах
Опубліковано 06 червня 2023 року о 14:00

Наразі учасникам наркоугруповань повідомлено про підозри за частинами 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі від шести до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Викрили та припинили протиправну діяльність зловмисників співробітники відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативним супроводом працівників управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.

Як з'ясувало слідство, організатором одного з угруповань є уродженець Одеси, відносно якого в одному з районних судів Києва вже слухається справа по обвинуваченню в наркозлочинах. Не зробивши належних висновків, чоловік знову вдався до правопорушення. Попередньо змовившись з невстановленою слідством особою, він налагодив процес виготовлення та подальшого оптового збуту великих партій “PVP” серед перевірених клієнтів з Одещини, Вінниччини та Миколаївщини.

Правоохоронці з’ясували, що правопорушники підшукали два приватні домоволодіння в селах Березанського району Миколаївської області та Подільському районі Одеської області й облаштували там нарколабораторії для виготовлення заборонених речовин, потужності яких дозволяли за раз виробляти до 15 кілограмів психотропів на 6 мільйонів гривень за цінами чорного ринку.

Під час проведених санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили спеціальне обладнання, прекурсори й понад дванадцять кілограмів речовини, готової до збуту.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України у незаконному виготовленні та зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Друге злочинне угруповання здійснювало збут на Одещині психотропів в особливо великих розмірах. Організатор злочинної групи, знаходячись в одному з тимчасово окупованих міст нашої держави, підшукав собі спільників по всій Україні та забезпечив членів організованої групи наразі невстановленою кількістю “PVP”.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисники зорганізувались у стійке злочинне об'єднання з чітко розподіленими ролями та обов'язками. Вони визначили, хто займається зберіганням наркотичних речовин на складських приміщеннях, фасуванням на дрібні дози, пошуком клієнтів у закритих групах месенджерів, розповсюдженням шляхом “закладок”, веденням бухгалтерії й конвертацією коштів, отриманих на електронні гаманці й банківські картки, тощо. 

Зі складу, осель та автомобілів фігурантів правоохоронці, під час проведених обшуків, вилучили майже 260 пакетів та згортків із психотропною речовиною, готових до роздрібного збуту, обладнання для фасування, банківські картки та інші докази злочинної діяльності фігурантів.

Наразі трьом учасникам наркоугруповання слідчі повідомили про підозри у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту психотропних речовин, а також збуті психотропних речовин, вчинених повторно, організованою групою, в особливо великих розмірах за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене за такий злочин - до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі тривають досудові розслідування кримінальних проваджень. Правоохоронцями встановлюються інші особи, причетні до злочинів.

Поліцейські Одещини продовжують протидіяти наркозлочинності в регіоні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux