Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили 19-річного жителя Березівщини, який ошукав одиноку пенсіонерку
Опубліковано 06 червня 2023 року о 12:55

Зловмисник, вже судимий за крадіжку, увійшов у довіру до 73-річної сусідки та привласнив понад 16 тисяч гривень з її соціальних та пенсійних виплат. За скоєне йому загрожує позбавлення волі.

Молодик періодично навідувався до сусідки та допомагав їй по господарству. Старенька настільки довіряла помічникові, що дала йому свою пенсійну банківську картку та повідомила від неї пін-код, аби він перевірив стан рахунку. Як встановили правоохоронці, зловмисник сказав жінці, що грошей на рахунку немає і повернув картку власниці, але до цього замінив фінансовий номер телефону потерпілої, прив'язаний до її банківської картки, на свій, і за допомогою мобільного додатку відслідковував грошові надходження. 

Як тільки на картку пенсіонерки нараховувалися кошти, він привласнював їх та витрачав на свій розсуд.

За кілька місяців старенька запідозрила неладне і звернулася по допомогу до поліцейських, які оперативно викрили правопорушника.

“Зібравши достатню доказову базу, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно. Цей злочин передбачений частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України й тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років“, - зазначив старший слідчий Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський.

Слідство триває. 

Правоохоронці вкотре закликають громадян: нікому не повідомляйте конфіденційну інформацію своїх банківських карток, зокрема паролі та CVV-коди. Завжди користуйтеся банківською карткою самостійно, не передавайте її стороннім особам, адже вони можуть просканувати її через спеціальний пристрій, що зчитує дані, а надалі виготовити дублікат магнітної стрічки, що дасть їм змогу знімати гроші, наявні на рахунку, або замінити номер телефону на свій та здійснювати незаконні банківські операції навіть без вашої картки.

Будьте пильними, а якщо потрапили у пастку зловмисників, відразу звертайтеся до територіального відділу поліції або на спецлінію “102”


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux