Портал в режимі тестування та наповнення
«Замінував» магазин на проспекті Шевченка: одеські поліцейські оперативно розшукали чоловіка, який надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху
Опубліковано 21 травня 2024 року о 13:00

51-річному містянину слідчі вже повідомили про підозру. За скоєне порушник може потрапити за ґрати.

Минулого тижня на спецлінію «102» зателефонував невідомий чоловік та повідомив про закладену в одному із супермаркетів на проспекті Шевченка вибухівку. 

На місце події одразу ж прибули слідчо-оперативна група відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1, працівники кінологічного та вибухотехнічного підрозділів обласної поліції.

Правоохоронці евакуювали персонал та відвідувачів крамниці, а саме приміщення обстежили на наявність вибухівки, однак небезпечних предметів, на щастя, не виявили.

Менш ніж за годину оперативники встановили особу зловмисника та розшукали його за місцем мешкання в багатоповерхівці, розташованій поруч із супермаркетом. 

Поліцейські  зʼясували, що напередодні події містянин прийшов до магазину, де почав сваритися з охоронцем та іншими працівниками. На прохання персоналу закладу припинити лаятись обурений громадянин вийшов з крамниці і пішов геть.

Прийшовши додому, чоловік зі свого мобільника зателефонував на спецлінію «102» та, не представившись, повідомив, що заклав у супермаркеті гранату із запалом і згодом призведе її в дію. 

Мобільний телефон, за допомогою якого фігурант надав неправдиву інформацію, слідчі вилучили в якості речового доказу.

«Зібравши достатню кількість доказів, ми під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років. В рамках досудового розслідування провадження буде проведено низку експертиз. Наразі слідство триває. Встановлюються всі обставини події», - повідомила слідча територіального підрозділу поліції Юлія Чебан.

Закликаємо громадян бути свідомими і не зловживати телефонами екстрених служб. Пам’ятайте: витрачаючи дорогоцінний час на перевірку неправдивих повідомлень, на допомогу поліцейських, медиків, вогнеборців можуть очікувати люди, які дійсно її потребують.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux