Портал в режимі тестування та наповнення
Сварками хотів повернути сімейні стосунки: слідчі повідомили жителю Березівського району про підозру у вчиненні домашнього насильства над колишньою цивільною дружиною
Опубліковано 21 травня 2024 року о 12:45

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

43-річний чоловік почав ображати 31-річну жінку після того, як вона розірвала з ним стосунки і попросила виїхати з її будинку. Той залишив оселю, але почав навідуватися до колишньої співмешканки, аби помиритися. Кожного разу зазнавав поразки і вдавався до лайки, образ та нових переслідувань.

Потерпіла неодноразово зверталася в поліцію, і правоохоронці відносно її кривдника за домашнє насильство складали адміністративні матеріали, передбачені частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також застосовували термінові заборонні приписи, якими забороняли спілкуватися з жінкою. Суд накладав стягнення у вигляді штрафів на правопорушника, але він однаково продовжував ображати колишню.

Після отримання чергового звернення потерпілої слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується систематичне домашнє насильство.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні домашнього насильства, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою він перебував у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань і погіршення якості життя потерпілої. Це правопорушення карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років. Слідство триває», - прокоментувала старша слідча відділення поліції № 1 Березівського районного відділу поліції Оксана Фіткаленко.

Правоохоронці закликають всіх, хто потерпає від фізичного, психологічного, економічного чи сексуального домашнього насильства, не замовчувати це, а одразу звертатися по допомогу до територіального підрозділу поліції або дзвонити на спецлінію поліції за номером «102». Також можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1547, фахівці якої надають психологічні консультації та підтримку постраждалим. Крім цього, корисну інформацію щодо протидії домашньому насильству можна отримати в чат-боті МВС: @police_helpbot.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux