Портал в режимі тестування та наповнення
За домашнє насильство відносно цивільної дружини житель Березівського району понесе кримінальну відповідальність
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:45

Чоловік влаштовував скандали жінці, ображав її, виганяв з будинку і погрожував фізичною розправою, коли мова заходила за його пияцтво та неробство. Правоохоронці повідомили правопорушнику про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує покарання від громадських робіт до позбавлення волі.

Після кожного факту домашнього насильства поліцейські складали відносно 43-річного кривдника адміністративні матеріали, передбачені статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та попереджали правопорушника про кримінальну відповідальність, якщо домашнє насильство набуде систематичного характеру.

Проте чоловік належних висновків для себе не робив та пояснював свою поведінку тим, що не вдоволений докорами жінки щодо вживання ним алкоголю і відсутністю в родині грошей. За систематичне вчинення домашнього насильства щодо цивільної дружини поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру в умисному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних або близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи. Правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - розповів т.в.о. заступника начальника - начальника слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Віталій Недзельський.

Поліцейські закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо відносно вас вчиняють домашнє насильство або ви стали свідком вчинення цього правопорушення – телефонуйте на спецлінію «102» або на Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства за номером 116123 чи на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей за номером 1547.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux