Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських обвинувальний вирок суду отримав житель Білгород-Дністровського району за шахрайство з продажу неіснуючих дров
Опубліковано 14 грудня 2023 року о 09:30

Чоловік брав кошти з людей в якості авансу за товар, якого насправді не мав. Суд засудив зловмисника до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.    

Слідчі встановили, що на початку червня житель одного із сіл Кулевчанської громади розмістив у соціальній мережі оголошення про продаж широкого асортименту палива – брикетів, дров, вугілля тощо. У дописі до оголошення правопорушник вказав, що його «компанія» має всі необхідні дозвільні документи та сертифікати якості, а для пенсіонерів й інвалідів навіть діють знижки. Коли ж із чоловіком по телефону зв’язувалися потенційні покупці, він зазначав умову продажу та доставки товару, а саме аванс у розмірі 500-600 гривень, який необхідно перерахувати на банківську картку. 

Майже за два тижні зловмисник ошукав у такий спосіб 18 довірливих громадян, після чого перестав виходити з ними на зв'язок, заблокувавши їхні телефонні номери. Загалом за рахунок потерпілих, які замовили у шахрая дрова, останній збагатився більш ніж на 9 тис. грн, які витратив на власні потреби.

«Поліцейські розпочали кримінальне провадження, в рамках якого встановили та розшукавши правопорушника. А зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у шахрайстві, зокрема вчиненому повторно за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Після завершення розслідування обвинувальний акт слідчі скерували до суду», - прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Розглянувши матеріали провадження, дослідивши зібрані поліцейськими докази, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік. Впродовж цього періоду засуджений зобов’язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, погоджувати виїзд за межі України. Порушення Закону ще раз впродовж іспитового терміну може обернутися для чоловіка реальним ув’язненням.

Поліцейські вчергове наголошують на дотриманні простих правил, які допоможуть не потрапити на гачок шахраїв та вберегти свої кошти. Довіряйте тільки перевіреним продавцям, а якщо вирішили придбати щось у незнайомого постачальника, то не перераховуйте гроші за товар і послуги наперед, а надавайте перевагу післяплаті. 

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв або свідками подібних випадків, відразу телефонуйте на спецлінію «102» або звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux