Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські повідомили про підозру у шахрайстві жителю Білгород-Дністровського району: чоловік ошукав 18 людей на продажі дров
Опубліковано 10 липня 2023 року о 11:40

45-річний уродженець села Кулевча опублікував у соціальній мережі оголошення про продаж деревини, якої насправді не мав, і обіцяв покупцям доставити її на умовах передоплати. Щойно люди перераховували гроші продавцеві, він переставав виходити з ними на зв'язок, блокуючи телефонні номери. 

До поліції про дії шахрая повідомив один із потерпілих, надалі в ході досудового розслідування поліцейські встановили ще 17 ошуканих громадян. Усі вони – жителі Мологівської, Саратської, Старокозацької, Успенівської, Петропавлівської, Дивізійської та Білгород-Дністровської територіальних громад віком від 21-го до 71-го років.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник представлявся зацікавленим у купівлі дров громадянам представником компанії, яка торгує різними видами деревини та палива, і просив перевести на свою банківську картку 500-600 гривень авансу.

За 12 днів протиправної діяльності чоловік встиг «заробити» понад дев’ять тисяч гривень, які витратив на власні потреби.

«Правопорушника поліцейські встановили та розшукали. За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить  від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років», - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Слідство триває. 

Щоб не попастись на гачок шахраїв, поліцейські радять перевіряти відгуки про продавців та їхні товари і сплачувати гроші за своє замовлення тільки після його отримання та перевірки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux