Портал в режимі тестування та наповнення
За доказами поліцейських обвинувальний вирок суду отримали двоє юнаків з Подільського району за незаконне заволодіння мопедом
Опубліковано 26 серпня 2024 року о 15:15

Один правопорушник відбуватиме покарання в місцях позбавлення волі, а іншому, який є неповнолітнім і був втягнений у злочин, суд призначив випробувальний термін.

Нагадаємо: подія сталася торік восени у селищі Окни. Місцева мешканка звернулась до поліції по допомогу у розшуку мопеда, який вона залишила на подвір’ї своєї родички. Вжитими заходами поліцейські  встановили причетність до незаконного заволодіння двоколісником двох місцевих хлопців 19-ти та 16-ти років і вилучили в них чуже майно.

Слідчі з’ясували, що мопед зник за кілька днів до того, як заявниця звернулась у поліцію. Старший за віком хлопець, який, до речі, перебував на випробувальному терміні за скоєння крадіжки, запропонував неповнолітньому приятелю заволодіти мопедом, який він побачив в одному з домогосподарств, аби в подальшому на ньому кататися. Він запевнив підлітка, що ніхто про це не дізнається і ніяких кримінальних наслідків для них не буде. Юнаки розробили план дій, який незабаром втілили в життя. Чужий двоколісник спільники частково розукомплектували, перефарбували та навіть встигли покататися на ньому. Проте, поліцейські розшукали та вилучили транспортний засіб з підсобного приміщення третьої особи, де правопорушники його ховали.

За наявності достатніх доказів слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення. Старшому – у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у сховище, а також у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність. Неповнолітньому – у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у сховище. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 289 та ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України. 

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Дослідивши отримані докази, суд визнав обох обвинувачених винними і призначив їм покарання: старшому – у вигляді п’яти років та одного місяця позбавлення волі, приєднавши невідбуту частину покарання за крадіжку, а молодшому – у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на один рік. Останній протягом відбування покарання повинен періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи або навчання і погоджувати виїзд за межі України.

Мопед за рішенням суду переданий його власниці.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux