Портал в режимі тестування та наповнення
Незаконно заволодів мопедом односельчанки, ще й втягнув у протиправну діяльність неповнолітнього друга
Опубліковано 07 листопада 2023 року о 11:15

Поліцейські викрили двох молодиків з Подільського району у скоєнні майнового злочину. Транспортний засіб вилучили, а правопорушникам повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Жителька селища Окни звернулася до поліції по допомогу у розшуку мопеда, який вона залишила на подвір’ї своєї родички. Вжитими заходами поліцейські встановили причетність до незаконного заволодіння транспортним засобом двох місцевих хлопців, один з яких неповнолітній.

Як з’ясували слідчі, старший хлопець, який лише у липні отримав обвинувальний вирок суду за крадіжку і знаходився на іспитовому терміні,  запропонував молодшому приятелю привласнити мопед, щоб потім на ньому кататися. Він запевнив підлітка, що ніхто про це не дізнається і ніяких кримінальних наслідків для них не буде. Юнак погодився, товариші обговорили план дій, згідно з яким старший мав спостерігати за обстановкою, а молодший – викотити двоколісник з двору. Вночі вони втілили свій протиправний задум у життя: мопед по черзі котили по дорозі, а потім заховали у підсобному приміщенні, звідки його і вилучили поліцейські.

«Старшому фігуранту повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у сховище, а також у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 289 та ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України. Неповнолітньому правопорушнику, який досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, також повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому з проникненням у сховище, за попередньою змовою групою осіб, за ч. 2 ст. 289 ККУ», - повідомив начальник відділу поліцейської діяльності № 2 Подільського районного управління поліції Сергій Чепіль.

Досудове слідство триває під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури.

Зауважимо, що за незаконне заволодіння транспортним засобом правопорушникам загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. А от втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux