Портал в режимі тестування та наповнення
За 3500 доларів забезпечували військовозобов’язаним «зелений маршрут» до сусідньої держави
Опубліковано 16 травня 2024 року о 09:05

Правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України, який забезпечували двоє жителів Болградського району 40 та 50 років. Правопорушникам повідомлено про підозру. Їм загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ  та  прикордонниками. Правоохоронці встановили, що зловмисники в інтернет-мережі та серед свого оточення підшукують «клієнтів», які прагнуть уникнути призову й втекти з країни. Вони пропонували ухилянтам послуги «поводирів» до Молдови, а точніше за 3500 доларів обіцяли провести їх до сусідньої країни вночі, пішки, польовими дорогами, поза пунктами пропуску. 

Головним у цій схемі був молодший за віком зловмисник, відносно якого в суді вже знаходяться матеріали іншого кримінального провадження з обвинувачення у скоєнні аналогічного злочину, старший – виконував роль пособника.

Вжитими заходами правоохоронці припинили протиправні дії болградців, коли ті намагалися переправити за кордон кількох військовозобов’язаних чоловіків і отримали за свої послуги 7000 доларів. 

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усунення перешкод, вчинених щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб. Відповідно до частини 3 статті 332 Кримінального кодексу України, цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Підозрюваних слідчі затримали в процесуальному порядку. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Слідство триває. Також правоохоронці  встановлюватимуть інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми.

Відділ комунікації поліції Одеської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux