Портал в режимі тестування та наповнення
Мобільний клас безпеки продовжує подорожувати Одещиною: команда поліцейських і рятувальників ділилась знаннями з безпеки життєдіяльності з юними жителями Подільського району
Опубліковано 15 травня 2024 року о 17:15

Цього разу заходи проходили в Окнянському, Новосамарському, Ананьївському та Гандрабурівському ліцеях. Присвячені вони були і  щорічному Тижню безпеки дорожнього руху.

Облаштований за європейськими стандартами мобільний клас безпеки дав змогу правоохоронцям провести теоретичні та практичні заняття з таких тем, як дотримання правил дорожнього руху, мінна і пожежна безпека, домедична допомога, безпека на воді, поведінка під час навчання, в побуті і на відпочинку тощо.  

Діти разом з гостями передивились повчальні стрічки, обговорили правильність дій героїв мультфільмів, отримали буклети і пам’ятки з порадами, як поводитись при виявленні вибухонебезпечних предметів, оголошенні сигналу «Повітряна тривога», дізналися, що покласти у «тривожну валізу» і як спілкуватися з операторами спеціальних ліній Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги.

Не оминули і тему кібербезпеки. «Не забувайте, що під час спілкування з віртуальними друзями слід бути вихованими. Некоректна поведінка може  спровокувати неадекватну реакцію аж до булінгу, коли ображена людина організує опоненту травлю в інтернет-просторі. Крім того, слід пам’ятати, що гарне фото на аватарці може розмістити людина із зовсім недобрими намірами. Наприклад, якщо вас просять прислати фото інтимного характеру, одразу повідомляйте про це дорослим і блокуйте такого співрозмовника», - ці та багато інших корисних порад надали учням поліцейські.

Також вони акцентували окрему увагу дітлахів на безумовному дотриманні правил дорожнього руху для пішоходів. Рятувальники розповідали, як використовувати вогнегасник, робити штучне дихання. А потім всі разом вчилися за допомогою руханки «Не підходь! Не чіпай! Зателефонуй 101 або 102!» правильно поводитись в місцях знаходження вибухонебезпечних предметів.

«Мобільний клас безпеки – це дуже гарна платформа для проведення цікавих інтерактивних занять з дітьми у будь-якому місці. Він місить настільні ігри, поліграфічну продукцію, змістовні стенди – усе необхідне обладнання, щоб навчити правил безпечної поведінки, зокрема під час війни дітей різного віку. І ми раді, що у нас на Одещині є такі класи і така можливість», - розповіли поліцейські Максим Цуркан, Дмитро Білий та Надія Деордица.

Дітлахи теж висловили свої уподобання за допомогою позитивних смайлів.

Довідково: мобільний клас безпеки – це новий спільний проєкт для підвищення культури безпеки серед дітей від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, створений за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux