Портал в режимі тестування та наповнення
Вирощував коноплі та виготовляв канабіс: житель Березівщини отримав обвинувальний вирок суду за незаконні оборудки з наркотичним засобом
Опубліковано 08 жовтня 2024 року о 10:00

Чотири роки позбавлення волі з іспитовим терміном два роки отримав правопорушник.

У травні співробітники Березівського районного відділу поліції отримали інформацію про незаконне вирощування наркотиковмісних рослин жителем району. В рамках розпочатого кримінального провадження на присадибній ділянці домоволодіння фігуранта, в ході проведеного огляду, слідчі виявили 15 кущів конопель, що дбайливо оброблялися, а в господарському приміщенні – 400 грамів наркотичного засобу канабісу, виготовленого із вирощених конопель у минулому році.

Правоохоронці встановили, що чоловік використовував наркотичний засіб для власного вживання.

Усе зілля слідчі скерували на експертизу, яка підтвердила його наркотичний вміст та вагу.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 309 та ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України – у незаконному придбанні, виготовленні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, а також у незаконному посіві та вирощуванні конопель особою, яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 Кримінального кодексу України. Закінчивши досудове розслідування, яке тривало під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури, обвинувальний акт ми скерували до суду», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Суд дослідив отримані докази, визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Протягом випробувального терміну засуджений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не виїжджати за межі України без погодження. У разі порушення цих обов’язків чоловіку може загрожувати реальне ув’язнення.

Також суд визначив долю речових доказів – наркотиковмісні рослини та наркотичний засіб підлягають знищенню.

Поліцейські зауважують: згідно з частиною 4 статті 309 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті, тобто незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux