Портал в режимі тестування та наповнення
Вирок суду отримали троє молодиків з Подільського району, які обікрали оселю, незаконно заволоділи чужим автомобілем та спалили його
Опубліковано 11 квітня 2023 року о 12:00

21-річному правопорушнику суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки, а його поплічникам  20-ти та 16-ти років – по п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. 

Нагадаємо: злочини були скоєні компанією молодиків торік у грудні  в одному з сіл Куяльницької територіальної громади. Поліцейські оперативно викрили правопорушників і встановили перебіг подій. 

З’ясувалося: товариші, знаючи, що власники одного з домоволодінь постійно мешкають у районному центрі, пробралися на його територію по майно. Поки двоє старших нишпорили по господарських будівлях, неповнолітній стояв на сторожі і спостерігав за обстановкою.

Прихопивши із собою бензокосу, акумулятор, домкрат та інші речі, які вподобали, зловмисники зазирнули ще й у гараж, де побачили автомобіль і вирішили на ньому покататися. Вони виштовхали його на дорогу, старший сів за кермо і запустив двигун, двоє інших розташувалися в салоні на пасажирських сидіннях, але через невдале керування транспортний засіб з’їхав з дороги і застряг у багнюці. Щоб приховати сліди злочину, водій облив кузов транспортного засобу бензином і підпалив.

Своїми протиправними діями правопорушники завдали власнику майна матеріального збитку на суму близько 30 тисяч гривень.

Усім фігурантам поліцейські висунули звинувачення у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у приміщення, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст.185 ККУ) та у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з проникненням у приміщення (ч. 2 ст. 289 ККУ). А найстаршому молодикові ще й в умисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 ККУ), а також у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304 ККУ), оскільки саме він, як з’ясували правоохоронці, вмовив неповнолітнього товариша приєднатися до скоєння протиправних дій.

На етапі досудового слідства між прокурором Подільської окружної прокуратури та кожним із обвинувачених була укладена угода про визнання винуватості, які в подальшому разом із матеріалами провадження були скеровані до суду. Суд затвердив вказані угоди та призначив найстаршому обвинуваченому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки, а його спільникам по п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік, надавши обвинуваченим можливість виправлення без ізоляції від суспільства. Також суд зобов’язав правопорушників сплатити на користь держави процесуальні витрати в сумі більше восьми тисяч гривень. Крім того, вони добровільно відшкодували потерпілому матеріальні збитки.

Подільське районне управління поліції 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux