Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили двох мешканців Подільського району у незаконному заволодінні транспортним засобом
Опубліковано 10 грудня 2022 року о 09:30

Предметом злочинного посягання односельців віком 20-ти та 21-го року став старенький легковий автомобіль марки «ВАЗ», який поліцейські виявили в передмісті з механічними та термічними пошкодженнями. Правопорушників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання ним запобіжного заходу.

Близько опівночі до поліції від місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що в одному з приміських сіл горить автомобіль. Поліцейські встановили, що транспортний засіб належить жителю цього ж села, який тимчасово перебуває в районному центрі.

В ході розшукових заходів оперативники встановили, що цю автівку з гаража односельця викрали місцеві хлопці, щоби покататися. Проте подорож виявилася дуже короткою – через кілька десятків метрів від місця злочину «ВАЗ» під керуванням старшого за віком молодика з’їхав на ґрунтову дорогу і застряг у багнюці.

«Щоб приховати сліди угону 21-річний фігурант облив кузов транспортного засобу бензином і підпалив. Йому за сукупністю злочинів слідчі під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили про підозру за ч. 2 ст. 289 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з проникненням у приміщення, та в умисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу. Його молодший спільник підозрюється у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з проникненням у приміщення. Нині правоохоронці клопочуть про обрання правопорушникам запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», - прокоментував подію начальник Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб з проникненням у приміщення чи інше сховище, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Подільське районне управління поліції Одеської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux