Портал в режимі тестування та наповнення
Вулична акція, зустріч за «круглим столом», відвідування проблемних сімей: у Подільському районі успішно стартувала просвітницька кампанія «16 днів проти насильства»
Опубліковано 02 грудня 2023 року о 09:15

Поліцейські, соціальні служби, педагоги об'єднали зусилля, щоб привернути увагу мешканців району до проблеми домашнього насильства, яка під час війни через стрес, напруження та агресію стала ще більш актуальною.

Під час проведення вуличної акції у парку «Слава праці» міста Подільська представники правоохоронних органів, соціальних служб, безоплатної правової допомоги роз'яснювали городянам, чим простий конфлікт відрізняється від домашнього насильства. Зокрема, поліцейські зазначали, що у випадку, якщо сімейні сварки відбуваються регулярно, один із членів родини чинить моральний чи психологічний тиск на родичів, це вже привід звернутися по допомогу.

«У разі ж, якщо сварка переростає в рукоприкладство, відразу дзвоніть за телефоном «102», - закликала співрозмовників ювенальна поліцейська Ліна Огороднюк. - Поліцейські допоможуть зупинити протиправні дії домашнього тирана та притягнуть його до адміністративної відповідальності, а якщо його протиправні дії систематичні – до кримінальної. Головне, не бійтеся, не замовчуйте проблеми, особливо, якщо в родині є неповнолітні діти. Їх слід уберегти від таких неприємних сцен та травмування дитячої психіки».

Цю ж проблему обговорювали за «круглим столом» на засіданні комісії із захисту прав дитини представники Подільської районної військової адміністрації та Подільського районного управління поліції. Посадовці обговорили питання створення безпечного середовища для дітей у сім'ї, під час навчального процесу та відпочинку. Одним із важливих напрямків цієї роботи є тримання в полі зору сімей, які потрапили у складні життєві обставини та перебувають на профілактичних обліках.

«Під час спільних рейдів із представниками соціальних служб місцевих громад ми роз'яснюємо жінкам, що вони не повинні терпіти негативного ставлення чоловіка до себе та дітей. Підказуємо, як поводитись у критичній ситуації, куди звертатися по допомогу, як отримати безкоштовну консультацію юриста, - повідомила поліцейська Катерина Нігрецкул. - На щастя, діти рішучіше реагують на несправедливість. Останнім часом почастішали випадки звернень неповнолітніх до поліції, коли один з членів родини чинить домашнє насильство». 

Поліцейські закликають громадян не замовчувати про негативний клімат у родині. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства чи стали його свідком, телефонуйте на поліцейську спецлінію «102» або Урядову «гарячу лінію» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547. Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot. Разом ми зможемо йому протистояти!

Заходи до акції «16 днів проти насильства» на Одещині тривають. Нагадаємо, акція завершується 10 грудня, у День прав людини.

Подільське районне управління поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux