Портал в режимі тестування та наповнення
Таємно і на очах у перехожих викрадали велосипеди та телекомунікаційний кабель: в Одесі поліцейські викрили трьох чоловіків у майнових злочинах
Опубліковано 02 грудня 2023 року о 09:30

Слідчі повідомили фігурантам про підозру: двом – у крадіжках, одному – у грабежі. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Перший зловмисник вже має судимість за крадіжки, шахрайство та розбій, однак вирішив знову збагатитися за чужий рахунок. На одній із стоянок у Тополевому провулку він запримітив непристебнутий велосипед одесита та викрав його. Про зникнення двоколісника вартістю 20 тисяч гривень поліцейським повідомив потерпілий. Велосипед, який, фігурант встиг продати у ломбарді, правоохоронці розшукали та повернули власнику.

Другий правопорушник уночі проникав до під’їздів житлових будинків та за допомогою заздалегідь заготовленого кухонного ножа зрізав кабель, який потім здавав до пунктів прийому брухту. Оперативники затримали зловмисника на вулиці Академіка Заболотного, саме коли він збирався піти з місця скоєння злочину із викраденим дротом у пакеті. Загалом правоохоронці встановили причетність містянина до десяти таких крадіжок. Чоловік викрав 490 метрів кабелю, завдавши компанії збитку на суму п’ять тисяч гривень.

Третій зловмисник також неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців, зокрема за крадіжки, незаконне заволодіння транспортним засобом та спричинення тілесних ушкоджень, але вкотре вдався до протиправних дій. У пошуках легкої наживи правопорушник вирішив понишпорити у підсобному приміщенні жителів багатоповерхівки на вулиці Транспортній, пошкодив навісний замок, проник всередину та викрав велосипед. Втім, прямуючи до виходу, його помітила перехожа містянка. На зауваження жінки фігурант не реагував, навпаки, відштовхнув її і втік разом із чужим двоколісником вартістю шість тисяч гривень. Розпорядитись чужим майном правопорушник не встиг, адже того ж дня був затриманий правоохоронцями. Викрадений велосипед у  нього вилучили і повернули власнику.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської та Суворовської окружних прокуратур міста Одеси повідомили чоловікам про підозру за ч. 4 ст. 185 та ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, в залежності від скоєного. Перші двоє підозрюваних нестимуть відповідальність за таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Їм загрожує позбавлення волі від пʼяти до восьми років. Третій підозрюваний відповідатиме за відкрите викрадення чужого майна, тобто грабіж, поєднаний з проникненням у приміщення, вчинене в умовах воєнного стану. За цей злочин він може провести за ґратами від семи до десяти років. Слідчі дії тривають», - зазначив заступник начальника СВ відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 Роман Задніпряний.

Одеське районне управління поліції № 1 

Відділ поліції № 3 ОРУП №1



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux