Портал в режимі тестування та наповнення
Відпрацювання «Нічне місто»: одеські правоохоронці забезпечують правопорядок на вулицях міста та перевіряють дотримання громадянами у нічний час доби обмежень, обумовлених введенням правового режиму воєнного стану
Опубліковано 19 вересня 2023 року о 09:30

Цими вихідними поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та представниками громадських формувань провели профілактичний рейд у Приморському районі міста.


Із метою забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, публічної безпеки і порядку, стабільної оперативної обстановки на території регіону, попередження та розкриття правопорушень, наряди у складі піших та автопатрулів вийшли на спільне  відпрацювання вулиць центру Одеси, окремо зосередившись на прибережних зонах, місцях відпочинку та масового скупчення людей.

Заступник начальника ГУНП в Одеській області Денис Захарченко провів об’єднаний інструктаж всіх підрозділів, задіяних на відпрацювання. Полковник поліції наголосив, що завдання правоохоронців – охороняти спокій та безпеку жителів і гостей міста, слідкувати за дотриманням обмежень і правил воєнного стану, виконувати свою роботу виважено та професійно.

Під час патрулювання правоохоронці перевіряли підозрілих осіб і автотранспорт, контролювали обмеження і заборони щодо продажу алкогольних напоїв після 22-ї години та своєчасного припинення роботи закладів. Також відпрацьовували осіб, які перебувають на превентивних обліках поліції, зокрема раніше судимих, кривдників та власників зброї. Приділялась увага і дітям, які у темну пору доби знаходились на вулиці без супроводу дорослих. Поліцейські стежили за дотриманням комендантської години та правил дорожнього руху.

Загалом було перевірено більше 1500 осіб, майже 700 транспортних засобів та понад 100 торговельних та розважальних закладів.

Під час відпрацювання правоохоронці розкрили ряд кримінальних правопорушень, серед яких шахрайства; крадіжки; незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами; незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту. 

Також було складено низку адміністративних матеріалів, зокрема за дрібне хуліганство; невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей; порушення правил адміністративного нагляду; порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння; розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді; доведення неповнолітнього до стану сп'яніння; керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції; вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

Крім того, правоохоронці виявили 98 порушників комендантської години.


Поліція закликає громадян відповідально ставитися до діючих обмежень (про деякі з них нагадаємо за посиланням), не ігнорувати вимоги чинного законодавства та з повагою реагувати на  настанови поліцейських. 

Подібні профілактичні відпрацювання триватимуть і далі. 

Пам’ятайте, правоохоронці дбають про вашу безпеку і забезпечують її іноді ціною свого життя.

Одеське районне управління поліції №1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux