Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські викрили жителя Березівського району у використанні підробленого посвідчення водія
Опубліковано 19 вересня 2023 року о 09:15

Чоловік керував автомобілем з несправним освітленням, за що відносно нього поліцейські склали адміністративні матеріали за двома статтями КУпАП. А пред’явивши правоохоронцям для перевірки підроблене водійське посвідчення, отримав від дізнавачів поліції повідомлення про підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України.  

Прямувавши до магазину у вечірній час, 30-річний житель Андрієво-Іванівської об’єднаної територіальної громади, що на Березівщині, був зупинений правоохоронцями через несправні зовнішні світлові прилади автівки. 

Під час складання адміністративних матеріалів відносно чоловіка за частиною 1 статті 121 (керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів у темну пору доби)  та частиною 1 статті 121-3 (керування транспортним засобом з неосвітленим номерним знаком) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на вимогу поліцейських він надав їм водійське посвідчення, яке викликало сумнів у правоохоронців щодо своєї достовірності. 

На місце події була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, яка вилучила сумнівний документ. Розпочавши кримінальне провадження, дізнавачі направили посвідчення на експертизу, згідно з висновком якої, воно не відповідає аналогічному зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України. Зі слів правопорушника, документ він купив у 2022 році у невстановленої наразі слідством особи, надавши їй всі необхідні відомості про себе та фото.

«На підставі зібраних доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про пособництво у підробленні посвідчення, яке видається установою, яка надає права, з метою використання підроблювачем чи іншою особою, а також використання завідомо підробленого документа. Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 17000 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Обвинувальний акт, а також адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду», - розповів т.в.о. заступника начальника – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Матеріали щодо особи, яка підробила посвідчення водія, поліцейські виділили в окреме кримінальне провадження, розслідування якого триває.  

Березівський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux