Портал в режимі тестування та наповнення
«В умовах війни психоемоційний стан українців значно погіршився, але нашим фахівцям вдасться зберегти ментальне здоров’я нації», - психолог поліції Одещини Наталя Алєксєєва
Опубліковано 27 вересня 2023 року о 09:30

Майже 20 років Наталя працює у підрозділі психологічного забезпечення правоохоронних органів південного регіону і весь цей час піклується про емоційне здоров’я поліцейських та цивільних громадян.

«Наші психологи одні із перших стикаються з болем, відчаєм та розчаруванням людей. Зараз переважно вони пов’язані з війною», - зазначає старший психолог з особливих доручень відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП в Одеській області Наталя Алєксєєва.

У ці важкі для українців часи психологам доводиться працювати у напруженому режимі. За період повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України значно збільшилися такі показники, як втома, виснаженість, емоційне вигорання. Це стосується абсолютно всіх, і поліцейські – не виключення. Щоденне службове навантаження, стресові ситуації, спілкування з людьми, які постраждали від злочинів, часто стають чинниками негативних психоемоційних станів співробітників поліції.

«Психоемоційний стан та психологічне здоров’я громадян є вкрай важливим, і ми надаємо психологічну підтримку усім, хто її потребує – колегам, членам їхніх родин, пересічним громадянам. Кожному допомагаємо долати прояви тривожності, стресу, депресії. На роботі у територіальних підрозділах, на місцях подій, у пунктах допомоги громадянам. Головне – не соромитися, а звертатися по допомогу до фахівців», - говорить майор поліції.

Наталя Алєксєєва також є сертифікованим кризовим перемовником. Як працюють ці фахівці, бачили у кризовій ситуації, що не так давно виникла в одній із родин у місті Чорноморськ, коли батько взяв у заручники свою маленьку донечку, її матір та бабусю.  

Наталя брала участь у спецоперації зі звільнення жінок та дівчинки. Завдяки вдалій оперативній комбінації перемовників та спецпідрозділу КОРД вдалося вмовити чоловіка усіх відпустити.

«В умовах війни психоемоційний стан українців значно погіршився, але я переконана: спільними зусиллями, використовуючи набутий роками практичний досвід, нам вдасться досягти головної мети – зберегти ментальне здоров’я нації», - наголосила психологиня.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux