Портал в режимі тестування та наповнення
В школах України зʼявляться «Офіцери Служби освітньої безпеки»
Опубліковано 15 січня 2024 року о 11:15

Проєкт ініційований керівництвом держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти.

«Офіцер Служби освітньої безпеки» – це проєкт, орієнтований на безпеку дітей, і він набув особливої актуальності під час повномасштабної російської агресії. Наразі він стартуватиме у регіонах, навчальні заклади яких наближені до лінії фронту та кордонів з росією та білорусією, та де відбувається очне та змішане навчання.

Планується, що вже з кінця січня 2024 року, внаслідок перерозподілу діючих поліцейських, офіцери Служби освітньої безпеки з’являться у школах Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Сумської та Чернігівської областей. Проте ті, хто пройшов відбір, повинні ще пройти навчання та стажування. А надалі на ці посади кандидати будуть відбиратися виключно на конкурсних засадах. Головними критеріями у відборі для майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки повинні бути саме бажання працювати з дітьми, відмінне ментальне здоров’я та добра фізична підготовка.

Офіцери служби освітньої безпеки – це не охоронці у школах, а фахівці з питань безпеки в освітньому закладі, які, окрім володіння поліцейськими навичками, розумітимуть психологію дітей, вмітимуть спілкуватися з ними, аби завчасно попередити негативні явища в освітньому процесі. 

Поліцейський стане вартовим безпеки, щоб в освітній заклад не могли потрапити сторонні особи, не були пронесені зброя та небезпечні предмети. Також правоохоронець зможе у контакті з адміністраціями шкіл та батьківськими комітетами донести рекомендації з необхідних заходів безпеки та буде захищати дітей. Крім цього, офіцер СОБ відповідатиме за направлення дітей до укриттів під час сигналу «Повітряна тривога». У разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів проводитиме евакуацію учнів, забезпечуватиме безпеку під час проведення заходів.

Це буде один поліцейський, який на постійній основі нестиме службу в одному і тому ж закладі освіти.

Безпека дітей – безпека майбутнього.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux