Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі судитимуть 37-річного місцевого жителя, який розповсюджував по всій Україні наркотичні засоби та психотропні речовини
Опубліковано 02 жовтня 2024 року о 10:00

Незаконний «товар» чоловік доставляв «клієнтам» посилками, а гроші отримував на криптогаманець. Слідчі вже скерували до суду обвинувальний акт відносно правопорушника. Йому загрожує до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Викрили та задокументували протиправну діяльність раніше судимого за наркозлочини одесита оперативники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області разом зі слідчими відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1. Поліцейські встановили, що фігурант, діючи з наразі невстановленими особами, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, збував наркотичні засоби та психотропні речовини наркозалежним громадянам, відправляючи їх по Одесі та в інші куточки України. Отримувачами були, зокрема, жителі Київської, Львівської, Харківської, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Для конспірації своєї протиправної діяльності чоловік здійснював відправки під вигаданими іменами, а «товар» ховав у кондитерських виробах та власноруч виготовлених декоративних свічках. Поліцейські задокументували сім таких оборудок з наркотичним засобом канабісом, обіг якого обмежено, та особливо небезпечною психотропною речовиною тетрагідроканабінолом, обіг якої заборонено. За кожну з них зловмисник отримав від покупців близько 12 доларів на свій криптогаманець.

За силової підтримки працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області наркодільця було затримано. Слідчі вилучили з незаконного обігу збутий ним «товар» і провели за місцем мешкання санкціонований обшук, в ході якого виявили ще низку різних наркотичних засобів та психотропних речовин у вигляді екстрактів, смол, грибів, трави, а також електронні ваги, вакууматори та пакети до них, які використовувалися для пакування «товару», мобільний телефон, стартові пакети мобільних операторів та інші речові докази.

Усі речовини поліцейські скерували на експертизу і підтвердили їх належність до наркотичних засобів та психотропних речовин, а також встановили вагу, що загалом склала понад 200 грамів.

«Ми зібрали достатньо доказів і висунули правопорушнику обвинувачення за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту наркотичних засобів, зокрема у великих розмірах, та особливо небезпечних психотропних речовин, а також незаконному збуті наркотичних засобів та особливо небезпечних психотропних речовин, зокрема вчинених повторно особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене статтями 309 та 315 Кримінального кодексу України. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 242 тис. 240 грн, яким той скористався. Обвинувальний акт ми скерували до суду. Правопорушнику загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна», - розповіла слідча у справі Карина Федоряєва.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Малиновська окружна прокуратура міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux