Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили у майнових злочинах п’ятьох чоловіків
Опубліковано 15 травня 2023 року о 09:45

Правопорушники обікрали дві квартири, автомобіль та телекомунікаційний колодязь.

Двоє жителів Одеси віком 24 та 34 років викрали комплектуючі з елітного автомобіля. Зловмисники запримітили на вулиці Маразлївській «Porsche Cayenne» і демонтували з нього фари. Правоохоронці, яких автовласник сповістив про крадіжку, розшукали правопорушників. Ті зізналися, що чуже майно встигли продати. Тепер поліцейські встановлюють місце знаходження збутих речей.

А от 30-річного жителя Миколаївщини правоохоронці затримали за крадіжку телекомунікаційного кабелю. Чоловік вирізав з колодязя на вулиці Водопровідній кілька десятків метрів дроту, щоб надалі продати його. Зловмисника схопили неподалік місця скоєння злочину і вилучили у нього викрадене майно.

Ще один 42-річний місцевий житель обікрав квартиру одеситів, коли ті перебували на прогулянці. Пробравшись в оселю через балкон, чоловік наповнив два рюкзаки різноманітним майном, як раптом повернулися господарі. Злякавшись відповідальності, зловмисник вирішив тікати тим самим шляхом, яким прийшов, і хутко вистрибнув з четвертого поверху. Про «непроханого гостя», який під час втечі ще й отримав травми ніг, потерпілі повідомили до поліції. Правоохоронці задокументували злочинні дії правопорушника та вилучили у нього крадені речі, серед яких були бездротові навушники, зарядні пристрої, фотоапарат, колекційні монети і навіть пляшки з алкоголем. 

До крадіжки вдався і 36-річний одесит. Він незаконно привласнив майно своєї матері. Зловмисник непомітно виніс з її кімнати системний блок і здав його в ломбард. Про зникнення комп’ютерної техніки потерпіла сповістила правоохоронцям, і вони встановили, що до цього причетний її син. Поліцейські визначили місце збуту майна та вилучили його.

Наразі слідчі проводять досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, зокрема, поєднана із проникненням у сховище) та ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 (замах на крадіжку, поєднаний із проникненням у житло, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігурантам повідомили про підозру в залежності від скоєного. Слідство у справах триває.

Заходи проводили співробітники відділів поліції № 2 та № 5 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом окружних прокурорів міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux