Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі під головуванням заступника Голови НПУ Олександра Фацевича відбулась тристороння робоча зустріч з колегами з Молдови та Литви
Опубліковано 13 червня 2024 року о 16:45

На заході, який відбувся сьогодні, 13 червня, сторони обговорили питання співробітництва в надзвичайних ситуаціях та у воєнному стані.

Делегацію з Молдови очолив заступник начальника Генерального інспекторату поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова Александру Бежан. Литву представив радник відділу двостороннього співробітництва Управління міжнародного співробітництва Департаменту поліції при МВС Литовської Республіки Альвідас Медалінскас. Україну, окрім Олександра Фацевича, представляли керівники різних підрозділів НПУ, начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук. 

Українські правоохоронці поділилися із закордонними колегами набутим досвідом протистояння збройній агресії російської федерації, забезпечення правопорядку та безпеки громадян всередині країни в умовах правового режиму воєнного стану.

Зокрема, розповіли, як з самого початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ організовували стабілізаційні заходи на блокпостах, охорону стратегічно важливих об’єктів, протистояли мародерству, виявляли диверсантів, евакуйовували населення та протистояли ворогу на лінії фронту.

У приклад навели героїчну роботу Об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють», що разом зі Збройними Силами України дає гідну відсіч ворогові, а також спецпідрозділу «Білі янголи», який під обстрілами і вогнем вивозить з пекла війни у безпечніші місця пенсіонерів, інвалідів, родини з дітьми.

Окремо зупинилися на безпекових проєктах, зокрема «Поліцейський офіцер громади», «Офіцер Служби освітньої безпеки», «Безпечне місто», які вдало реалізуються правоохоронцями з метою захисту жителів об’єднаних територіальних громад, учасників освітнього процесу у навчальних закладах, загалом людей у кожному населеному пункті аж до найвіддаленіших.

«Безпекові проєкти доводять свою ефективність. До прикладу, нам вдалося перекрити ПОГами та камерами відеонагляду Вінницю, і це місто на сьогодні стало одним із найбезпечніших в Україні. Плануємо зробити таку трансформацію в усіх наших містах», - зауважив заступник Голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич. 

Також українські поліцейські акцентували увагу закордонних колег на поступовому переході до цифровізації у фіксації правопорушень, зокрема на дорозі, що значно спрощує роботу та економить час учасників цього процесу.

«Попри той досвід, який у нас вже є, ми продовжуємо навчатися та розвиватися. І готові ділитися набутим з вами. Маємо вас запевнити: ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку та співпрацю», - сказав закордонним колегам начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук. 

Закордонна делегація була зацікавлена і тим, як українські правоохоронці будують діалог з громадськістю в контексті війни, забезпечують профілактичну роботу серед спеціального контингенту, контролюють цивільну зброю, організовують реагування на екстрені виклики.

«Ви набули колосального досвіду, яким залюбки ділитеся з нами. Дякую за відкритість та щирість. Для нас це багато значить у співпраці з вами щодо протистояння зовнішній агресії та злочинності», - сказав заступник начальника Генерального інспекторату поліції МВС Республіки Молдова Александру Бежан. 

Відділ комунікації поліції Одеської області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux