Портал в режимі тестування та наповнення
У низці крадіжок поліцейські викрили жителів Білгород-Дністровського району
Опубліковано 20 травня 2023 року о 10:35

Зловмисники обкрадали родичів, односельців, незнайомих людей.

37-річний житель Саратської територіальної громади обікрав рідну матір, коли та перебувала за кордоном. Чоловік двічі приходив до її маєтку – один раз викрав телевізор, а другий – мотоблок. Завдані жінці збитки сягнули майже 20 тисяч гривень. Потерпіла,  повернувшись додому і виявивши відсутність майна, відразу звернулася до правоохоронних органів. Співробітники кримінальної поліції в ході проведення оперативних заходів наступного ж дня викрили її сина. Він перебуває на іспитовому терміні за незаконне вирощування конопель на території власного домогосподарства. Викрадене майно зловмисник встиг продати, а гроші витратити на власні потреби. Втім правоохоронці розшукали його та повернули власниці.

39-річний житель Шабівської територіальної громади у центрі села Бритівка на узбіччі дороги виявив іменну банківську картку і не звернувся до банківської установи або поліції для пошуку власника, а привласнив її, витратив на продукти та пальне майже три тисячі гривень, що були на рахунку, і викинув картку у смітник. Отримавши інформацію від потерпілого, правоохоронці в ході проведення оперативних заходів викрили зловмисника того ж дня.

Ще один зловмисник, 36-річний житель Старокозацької територіальної громади, у маршрутці сполученням Білгород-Дністровський – Молога витягнув з кишені пасажирки мобільний телефон вартістю близько семи тисяч гривень, скориставшись великим скупченням людей. Правоохоронці в ході оперативних заходів викрили зловмисника протягом п’яти годин та вилучили у нього мобільний телефон і повернули власниці.

А 32-річна жителька Дивізійської територіальної громади під час комендантської години, знявши віконну раму, проникла до будинку 27-річної односельчанки, знаючи, що тої тривалий час немає вдома. З чужої оселі зловмисниця викрала  ліжко, тумбочку, килим, три чавунні плити та інше майно загальною вартістю близько тисячі гривень. Господиня повернулася додому через три дні і відразу повідомили правоохоронцям про зникнення речей. Того ж дня поліцейські викрили правопорушницю та вилучили з її помешкання викрадене майно, яке повернули власниці.

36-річний житель райцентру під час комендантської години через відчинені вхідні двері увійшов до під’їзду багатоквартирного будинку і викрав спортивний велосипед вартістю п’ять тисяч гривень, який належав місцевому мешканцю. На ранок власник виявив відсутність двоколісника та звернувся до поліції. Правоохоронці викрили зловмисника та затримали у процесуальному порядку того ж дня. Викрадене майно правоохоронці вилучили з підсобного приміщення поблизу його будинку і повернули власнику.

«Зібравши достатню кількість доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру, в залежності від скоєного, у крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема повторно, у тому числі і поєднаних з проникненням у житло, а також у привласненні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів. Ці злочини кваліфікуються частиною 4 статті 185 та частиною 1 статті 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, - позбавлення волі на строк до восьми років. Відносно жителів Саратської, Шабівської та Старокозацької громад обвинувальні акти вже направлені до суду. У інших кримінальних провадженнях слідство триває»,- прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux