Портал в режимі тестування та наповнення
У Білгород-Дністровському районі поліцейські повідомили двом чоловікам про підозру в незаконній порубці дерев
Опубліковано 13 січня 2023 року о 09:05

Кілька місяців тому співробітники сектору водної поліції викрили лісорубів на території національного природного парку «Тузлівські лимани» та в лісосмузі поблизу міста Татарбунари.

У серпні на території національного природного парку «Тузлівські лимани» 28-річний мешканець села Базар’янка встиг спиляти та погрузити в причеп свого автомобіля п’ять дубів діаметром від 15 до 34 см. Поліцейські припинили протиправні дії чоловіка. За підрахунками фахівців, він завдав лісовому господарству шкоди більш ніж на 24 тисячі гривень.

А от 37-річний житель Татарбунар у жовтні спиляв у лісосмузі поблизу міста два дуби діаметром 42 і 47 см та три гледичії колючої діаметром від 30 до 57 см. Збитки, завдані громаді, були оцінені фахівцями в майже 55 тисяч гривень.

«Поліцейські вилучили у правопорушників в якості речових доказів бензопили, деревину та транспортний засіб з причепом, а в подальшому, за висновками експертів та результатами проведених слідчих заходів, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в незаконній порубці лісів, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 ККУ) та у незаконній порубці дерев у лісових насадженнях, що заподіяли істотну шкоду (ч. 1 ст. 246 ККУ)», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Зазначимо, що санкція частини 1 статті 246 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 25500 гривень) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, а частини 3 статті 246 ККУ – штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25500 – 34000 гривень) або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Також нагадуємо: порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут зрубаних дерев або чагарників потребують відповідних дозволів. В іншому випадку ці дії є правопорушенням проти довкілля.

Якщо ви стали свідком такого роду незаконних дій, повідомляйте на спецлінію «102».

Бережімо природу разом.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux