Портал в режимі тестування та наповнення
Троє жителів Одещини понесуть кримінальну відповідальність за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів
Опубліковано 14 жовтня 2023 року о 09:15

Поліцейські вилучили у правопорушників канабіс та метадон, які вони збиралися вживати. Чоловікам повідомили про підозру за статтею 309 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Двох чоловіків віком 66-ти та 35-ти років зі Стрюківської та Андрієво-Іванівської ОТГ Березівського району дільничні офіцери поліції викрили на місцевих автобусних зупинках, коли ті вживали спиртне. Під час складання відносно порушників протоколів за розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях та перевірці на наявність заборонених предметів і речовин правоохоронці виявили у громадян по пакету з канабісом.

А раніше судимого за наркозлочин 46-річного жителя селища Чорноморське Одеського району поліцейські викрили двічі за короткий проміжок часу. Перший раз патрульні зупинили його на автомобілі на одній із вулиць в Одесі за порушення правил дорожнього руху і під час складання адмінматеріалів та огляду транспортного засобу виявили у речовому ящику два згортки з метадоном. Невдовзі в одному з приватних секторів в Одесі при поверхневому огляді дільничні виявили у чоловіка 56 згортків з аналогічним вмістом.

Походження усіх наркотичних засобів було підтверджено експертними висновками. Зі слів правопорушників, їх вони зберігали для власного вживання.

На підставі достатньої кількості зібраних доказів поліцейські під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури та Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру. Першим двом чоловікам за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. А третьому – за ч. 2 ст. 309 ККУ, а саме у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні наркотичних засобів без мети збуту, зокрема у великих розмірах і протягом року після засудження за цією ж статтею. 

«Досудове розслідування проваджень відносно жителів Березівького району вже завершено і обвинувальні акти скеровано до суду. Відповідно до чинного законодавства, їм загрожує покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до  51000 гривень,  або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років», - повідомив начальник сектору дізнання Березівського районного відділу поліції Андрій Будько.

«Слідство щодо жителя Одеського району ще триває. Йому загрожує штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 85000 гривень, або позбавлення волі на строк до трьох років», - розповіла т.в.о. заступника начальника слідчого відділення відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Тетяна Панова.

Відділ комунікації поліції Одещини 

(за матеріалами територіальних підрозіділів поліції)



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux