Портал в режимі тестування та наповнення
Скоїли наїзд на трьох неповнолітніх: адміністративна відповідальність очікує на двох кермувальниць, одна з яких сіла за кермо у нетверезому стані
Опубліковано 17 липня 2024 року о 14:55

Обидві дорожньо-транспортні події сталися вчора, 16 липня, ввечері в Київському районі Одеси.

Щодо першої автопригоди, попередньо встановлено, що приблизно о 19 годині 49-річна водійка «Ford Fusion», рухаючись заднім ходом по дворовій території на вулиці Академіка Корольова, скоїла наїзд на 16-річну дівчину-пішохода, чим завдала їй ушкодження у вигляді забоїв попереку та суглобів. Проте, це не зупинило кермувальницю і вона продовжила рух, в результаті чого пошкодила припарковані поруч автомобілі «Ford» та «Hyundai». Під час спілкування з жінкою, правоохоронці помітили, що вона має характерні ознаки алкогольного сп'яніння. Перевірка порушниці на стан сп’яніння показала позитивний результат. Вміст алкоголю в її організмі перевищував допустиму норму у понад десять разів. Потерпілій було надано необхідну медичну допомогу. Наразі з нею все добре.

Друга аварія сталася приблизно о 20.30 години на перехресті Люстдорфської дороги та вулиці Левітана. Попередньо поліцейські встановили, що 37-річна водійка автомобіля «Mazda» допустила наїзд на двох 16-річних хлопців, які на одному електросамокаті перетинали проїжджу частину дороги по пішохідному переходу, в той час коли світлофор через відсутність електроенергії не працював. Підлітки отримали множинні садна тулуба та кінцівок та були доставлені до лікарні. Їм надали необхідну допомогу. Наразі діти вже вдома, з ними все добре. Кермувальницю легковика відразу перевірили на стан спʼяніння, вона була - твереза.

Автівки помістили на арештмайданчик. Обох жінок буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу), а водійку, яка сіла за кермо пʼяною, ще й за статтею 130 цього ж кодексу (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані сп’яніння).

В ході розгляду матеріалів також буде надана оцінка і діям неповнолітнього кермувальника електросамокату, щодо порушення ним правил безпеки дорожнього руху.

Нетверезе керування транспортним засобом може обернутися для кермувальниці легковика штрафом розміром 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, а повторне протягом року – 34 тисячами гривень штрафу або адміністративним арештом на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого. 

Правопорушення за ст. 124 КУпАП карається штрафом у розмірі 850 гривень або позбавленням права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Поліцейські закликають всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися вимог ПДР. Ні в якому разі не дозволяйте собі сідати за кермо в стані спʼяніння, адже іноді це може призвести до тяжких на непоправних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку інших.

Також закликаємо батьків слідкувати за дітьми, де, з ким та як вони проводять дозвілля, навчати їх правил безпеки життєдіяльності, зокрема правил дорожнього руху. Зауважте, що велосипеди та самокати по «зебрі» слід котити, а не їхати на них.

Крім цього нагадуємо, дбайте про те, щоб бути більш помітними для водіїв, забезпечте себе та своїх близьких корисними аксесуарами – світловідбиваючими значками, стрічками, наліпками, браслетами тощо. 


Одеське районне управління поліції №1 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux