Портал в режимі тестування та наповнення
Привласнили три квартири померлих людей вартістю близько двох млн грн: в Одесі поліцейські викрили зловмисників у шахрайстві з нерухомістю
Опубліковано 08 березня 2023 року о 09:15

Володіючи інформацією про смерть одиноких громадян, фігуранти відчужували їхнє майно шляхом махінацій з використовуванням завідомо підроблених документів, а в подальшому продавали добросовісним покупцям. За такі дії правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В ході слідства поліцейські встановили, що двоє жителів Одеси віком 50 та 56 років протягом 2017-2019 років заволоділи трьома квартирами, власники яких померли і не залишили по собі спадкоємців. Відумерла спадщина підлягала передачі у власність територіальній громаді, втім зловмисники організували оформлення чужого майна на своє ім’я шляхом шахрайства, виготовлення та використання підроблених правовстановчих документів.

В результаті таких махінацій у власність фігурантів перейшли три квартири, розташовані на вулицях Марсельська, Ростовська та Слєпньова. Нерухомість вони в подальшому продали громадянам, які не відали, що купують майно, яке дісталося продавцям злочинним шляхом.

У такий спосіб правопорушники завдали територіальній громаді матеріальної шкоди на суму близько двох мільйонів гривень.

Слідчі слідчого управління спільно з оперативниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області провели ряд обшуків за місцем мешкання осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, в ході яких вилучили документацію, що має доказове значення.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру, відповідно до скоєного, в шахрайстві, передбаченому ч.ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України; організації вчинення правочину з іншим майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, за ч.ч. 1, 2 ст. 209 ККУ та використанні завідомо підроблених документів, що передбачає ч. 4 ст. 358 того ж кодексу.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловікам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux