Портал в режимі тестування та наповнення
Президент України посмертно нагородив державними нагородами поліцейського з Одещини Юрія Коваша
Опубліковано 03 червня 2024 року о 12:00

Указом Володимира Зеленського його нагороджено медалями «За оборону України» та «Захиснику Вітчизни».  Правоохоронець загинув на Херсонщині, протидіючі ворогу та захищаючи Україну. 

Державні нагороди батькам загиблого поліцейського сьогодні передали начальник обласної поліції Іван Жук разом зі своїм заступником Олександром Мірошниченком та начальником Подільського районного управління поліції Олегом Жуковським.  

«Ви виховали Героя, який самовіддано захищав людей та державу, відстоював справедливість, боровся за майбутнє під мирним небом. Я дякую вам за такого сина. Ніщо не вгамує біль втрати Юрія. Ми розділяємо вашу скорботу і робимо все можливе, аби ви відчували нашу підтримку. Юрій назавжди залишиться в наших серцях, як справжній захисник та патріот України», - звернувся до батьків загиблого поліцейського начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Іван Жук.

Нагадаємо: оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 старший лейтенант поліції Юрій Коваш загинув 31 липня 2023 року, виконуючи службове завдання в одному з районів Херсона, коли російські війська вдарили по ньому з артилерії.

Юрій Коваш родом із Балти. Віддав службі в правоохоронних органах 17 років. Працював у різних підрозділах, зокрема батальйоні поліції особливого призначення, патрульній та кримінальній поліції.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України  оперативник у складі зведеного загону ГУНП в Одеській області виконував на деокупованій частині Херсонщини службові завдання, пов’язані з протидією збройній агресії російської федерації й злочинності в умовах воєнного стану, проведенням стабілізаційно-профілактичних, режимно-обмежувальних та поліцейських заходів. Все життя, до останнього подиху, стояв на варті закону та порядку, і загинув, виконуючи свій службовий обов’язок, у боротьбі за мирне небо над Україною, за спокійне життя у квітучій, вільній та незалежній Україні. 

Назавжди у строю! 

Вічна шана Герою!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux