Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці задокументували та припинили діяльність злочинної групи, яка займалася незаконним збутом особливо небезпечних наркотичних засобів
Опубліковано 17 жовтня 2023 року о 12:00

Фігурантів поліцейські затримали в процесуальному порядку та повідомили їм про підозру за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Встановлено, що двоє жителів Одещини 18-ти та 26-ти років налагодили канал незаконного придбання та збуту канабісу, який відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 № 770 «Про затвердження перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Для збуту наркотичного зілля зловмисники використовували послуги одного з поштових операторів та отримували обумовлену суму грошей за «товар» від покупця на банківські картки. Також наркотичні засоби фігуранти реалізовували при безпосередній зустрічі з «клієнтами» та отримували готівку на руки. 

Так, поліцейські затримали обох правопорушників відразу після збуту червової партії «товару». На місці у зловмисників вилучили майже 50 грамів наркотичного зілля та 11 тисяч гривень, отримані за його реалізацію.

"За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру у придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, зокрема повторно, за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується  за ч. 2 ст. 307 Кримінального Кодексу України і крається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 460 тисяч гривень кожному. Досудове розслідування триває. Слідчі встановлюють повне коло осіб, які причетні до даного наркозлочину", - повідомила начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Одеській області Віоріка Фінікова.

Заходи проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно із працівниками СБУ та прикордонниками під процесуальним керівництвом прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux