Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці викрили 32-річного жителя Білгород-Дністровського району у незаконному зберіганні зброї, боєприпасів та наркотичних засобів
Опубліковано 09 серпня 2023 року о 11:30

У чоловіка вилучили рушницю, пістолет, набої, канабіс, кущі конопель та пристрої для їх подрібнення й вживання.

Виявили їх співробітники відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції та прикордонники Білгород-Дністровського загону Південного регіонального управління під час проведення спільних санкціонованих заходів.

Зброю та боєприпаси фігурант ховав у господарському приміщенні, наркотичну речовину – у спальній кімнаті, а коноплі – серед городини.

«За даним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 1 статті 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Зброю, набої та зілля скерували на експертні дослідження. В ході слідства правоохоронці встановлюватимуть походження вилученого та мету зберігання. А після отримання результатів експертиз буде прийнято рішення про повідомлення чоловіку про підозру», - зазначив начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Правоохоронці наголошують: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 51000 гривень) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. 

Також зауважимо, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Разом з тим, не підлягають кримінальній відповідальності громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux