Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські протягом тижня викрили десятьох жителів Березівського району у керуванні транспортними засобами у стані сп’яніння
Опубліковано 09 серпня 2023 року о 10:15

Правопорушників віком від 26 до 64 років виявили за кермом автомобілів, мопедів, мотоциклів та трактора. Деякі чоловіки порушили ще низку правил дорожнього руху. Протиправні дії одного з них призвели до ДТП.

Викрили зловмисників співробітники сектору реагування патрульної поліції Березівського районного відділу поліції, забезпечуючи безпеку дорожнього руху на території обслуговування. Усі водії мали зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. П’ятеро чоловіків відмовилися від проходження перевірки на стан сп’яніння, перевірка інших керманичів показала, що вони були нетверезі.

Четверо із цих правопорушників взагалі не мали або не мали при собі водійських посвідчень, керували транспортними засобами з технічними несправностями і не зареєстрованими в установленому законом порядку, порушили правила користування ременями безпеки та мотошоломами.

Серед них – молодий чоловік, якому у 2022 році суд постановив сплатити штраф у розмірі 17000 гривень, за те що він у стані алкогольного сп’яніння, не маючи водійського посвідчення, та без захисного спорядження сів за кермо мопеда, вчинив ДТП та поїхав з місця пригоди, намагаючись уникнути покарання. Цього разу цей молодик, так і не сплативши штраф і не отримавши водійського посвідчення, в стані алкогольного сп’яніння сів за кермо автомобіля, який належить матері, і на нерегульованому перехресті не пропустив інший автомобіль, який мав перевагу в русі, що призвело до зіткнення транспортних засобів. Водії не постраждали, однак автівки зазнали механічних пошкоджень. Правопорушник знову намагався уникнути покарання, поїхавши з місця дорожньо-транспортної пригоди. Поліцейські розшукали його протягом години. 

«Загалом відносно правопорушників, в залежності від скоєного, поліцейські склали протоколи за ч.ч. 1 та 2 ст. 130 (за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння, а також відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, у тому числі вчинене повторно протягом року), ч.ч. 1 та 2 ст. 126 (за керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, а також за керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом), ст. 124 (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ст. 122-4 (за залишення водієм транспортного засобу місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої він причетний), ч. 1 ст. 121 (за керування водієм транспортним засобом, що має несправності), ч. 5 ст. 121 (за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами) та ч. 6 ст. 121 (за керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - розповів начальник Березівського районного відділу поліції підполковник поліції Микола Древов.

Поліцейські провели профілактичні бесіди з усіма громадянами. Транспортні засоби у них вилучили та помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали скерували до суду. Максимальне покарання, яке загрожує дев’ятьом правопорушникам, – штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Молодикові, який вдруге скоїв правопорушення, загрожує штраф у розмірі 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (34000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вкотре наголошуємо на необхідності неухильного виконання  всіма учасниками дорожнього руху ПДР.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux