Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські нагадували жителям Подільщини алгоритм дій під час повітряної тривоги
Опубліковано 30 березня 2022 року о 09:27

Начальник сектора ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Негрецкул вважає, що деякі батьки своєю легковажною поведінкою наражають власних дітей на небезпеку.

«Я неодноразово була свідком того, як під час дії сигналу «повітряна тривога» підлітки залишалися на дитячих майданчиках і матусі з дитячими візочками продовжували прогулюватися. Наші заклики скоріше покинути небезпечну зону жінки сприймали скептично, вважаючи, що з ними нічого не станеться. Щоби привернути увагу мешканців регіону до цієї проблеми, ми пройшлися місцями відпочинку разом з журналістами місцевого телеканалу і поспілкувались з дітьми та їхніми батьками».

Як виявилося, всі вони добре знають, що під час повітряної тривоги потрібно негайно бігти в укриття і покидати його через десять хвилин після відбою. З собою слід мати документи, запас води, їжі та ліки. Дорослі розповідали про власний досвід перебування у підвалах, бомбосховищах, пристосованих під укриття приміщеннях всією родиною і сподівання, що біда їх мине. Але були й такі, які вважають, що тривога стосується лише великих міст, а невеликі населені пункти залишаться осторонь від  військових дій. Поліцейським довелося переконувати громадян у хибності такої думки.

Підлітки, хоч і знайомі з алгоритмом дій у подібній ситуації, сприймають звуки сирени або віддалених вибухів як пригоду та іноді намагаються зафіксувати це на мобільному пристрої, щоби поділитися з товаришами гострими враженнями. Поліцейські роздали їм пам'ятки та розповіли про наслідки, які настають через нехтування заходами безпеки, порадили в жодному разі не проводити зйомки вибухів, пожеж, пересування бойової техніки тощо.

Тож нагадуємо ще раз: при сигналі «повітряна тривога» головне не панікуйте, пройдіть у найближче укриття або ляжте на підлогу, якщо укриття поряд немає і чути звуки вибухів, літака чи ракети, що наближається. Дорослі, намагайтеся контролювати своїх дітей, оскільки саме ви несете за них, їхнє життя і здоров’я персональну відповідальність.

Подільське районне управління поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux